Loading...
Κανονισμοί 2018-01-19T11:01:19+00:00

1.0 Γενικοί κανονισμοί

Παρακαλούμε να έχετε υπόψη σας ότι πριν λάβετε συμμετοχή σε μια συνάντηση airsoft τέτοιας κλίμακας, θα πρέπει να δείξετε την απαραίτητη σοβαρότητα όσον αφορά στην προετοιμασία σας αλλά και στον τρόπο συμπεριφοράς σας. Επιβάλλεται να έχετε προμηθευτεί τα κατάλληλα υλικά και εξοπλισμό και φυσικά όσον αφορά στους κανονισμούς που ισχύουν, να είστε πλήρως ενήμεροι. Μην λειτουργήσετε και μην προετοιμαστείτε όπως σε ένα απλό κυριακάτικο παιχνίδι. Δώστε μεγάλη σημασία στον εξοπλισμό ασφαλείας σας, τον ρουχισμό σας και επίσης σε όλο τον εξοπλισμό που προσδίδει ρεαλισμό και προσομοίωση πραγματικών καταστάσεων μάχης. Επίσης να γνωρίζετε ότι πρόκειται για ένα μεγάλης κλίμακας event, περιέχει πολλά στοιχεία ρεαλισμού και ως συνέπεια αυτού υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με μηδαμινή ή και ανύπαρκτη εμπλοκή με αντίπαλους.

1.1 Ασφάλεια πάνω από όλα!!!

Κάθε παίκτης συμμετέχει με δική του ευθύνη!

Είναι υποχρεωτικό για κάθε παίκτη να τηρεί τους κανονισμούς που έχουν τεθεί και τις εντολές των διοργανωτών.

Έχετε υπόψη σας ότι το πεδίο έχει ανώμαλα τμήματα και επικίνδυνα σημεία με κλαδιά και ρυάκια. Προτείνουμε την χρήση κράνους, γαντιών, επιγονατίδων και επιαγκωνίδων. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται κατά τη διάρκεια της νύκτας. Εξασφαλίσετε ότι έχετε μαζί σας υποχρεωτικά φακό και άλλες συσκευές φωτισμού.

Επίσης προτείνουμε να έχετε μαζί σας πρόσθετο ρουχισμό για τη διάρκεια της νύκτας. Μην ξεχάσετε να εφοδιαστείτε ένα ποιοτικό υπνόσακο ( 0 έως 10 °C), υπόστρωμα και προστασία από την υγρασία.

Εάν νιώσετε αδιαθεσία για οποιοδήποτε λόγο, ζητήστε βοήθεια από τα μέλη της διοργάνωσης.

Εάν νοιώθετε κουρασμένοι, απλά ξεκουραστείτε. Πάνω από όλα είναι ένα παιχνίδι.

Ποτέ μην πηγαίνετε κάπου μόνοι!

1.2 Προστασία ματιών 

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει υποχρεωτικά να φορούν γυαλιά προστασίας κατά την διάρκεια της συνάντησης και κατά τη νύκτα (διάφανους φακούς) – ακόμα και όταν κοιμάστε. Προτείνεται να χρησιμοποιείτε προσθετή προστασία όταν εισέρχεστε σε κτίρια. Χρησιμοποιείστε γάντια, κράνη και επιγονατίδες. Αυτό δεν είναι ένα καθημερινό παιχνίδι, η κούραση μας οδηγεί σε πολλά λάθη!

Οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια τους. Πρέπει οι πράξεις τους να μην απειλούν την ασφάλεια και την υγεία των υπολοίπων, αλλά και τη δική τους.

1.3 Safezone

Δεν υπάρχει safezone εντός του πεδίου. Ο χώρος κατασκήνωσης είναι εντός του πεδίου.

Φοράτε συνεχώς προστασία ματιών και ελέγχετε ότι το ίδιο κάνουν και οι συμπαίκτες σας (κάποιος μπορεί να ξεχαστεί!!).

Γενικά αποφεύγουμε την κατασκήνωση του αντίπαλου, χωρίς να απαγορεύεται φυσικά να γίνει κάποια εμπλοκή στον χώρο της κατασκήνωσης. Οι σκηνές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάλυψη. Παίκτης εντός σκηνής ούτε βάλλεται ούτε βάλλει! Δεν τοποθετούμε-κρύβουμε εντός των σκηνών διαμονής υλικά της διοργάνωσης!!

1.4 Περίπτωση Ατυχήματος

Στην περίπτωση ατυχήματος το παιχνίδι σταματά φωνάζοντας όλοι ΠΑΥΣΗ!! Οι παίκτες κοντά στο περιστατικό βοηθούν όσο μπορούν και παράλληλα ειδοποιείται το ιατρικό προσωπικό της διοργάνωσης. Η διοργάνωση δεν ευθύνεται για κανένα τραυματισμό που τυχόν προκύψει και όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος στη συνάντηση  με αποκλειστικά δική τους ευθύνη!

1.5 Πολίτες (εκτός διοργάνωσης)

Στην περίπτωση που αντιληφθείτε πολίτες που δεν συμμετέχουν στη συνάντηση φωνάζετε ΠΑΥΣΗ, ώστε να σταματήσει το παιχνίδι!! Καλέστε τους διοργανωτές!

1.6 Φυσική επαφή

Αποκλείεται αυστηρά η φυσική επαφή μεταξύ των παικτών κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Εξαιρείται η περίπτωση «σωματικού έλεγχου (LARP)» και η περίπτωση του silent kill που περιγράφεται παρακάτω.

1.7 Παροχή ρεύματος

Στη συνάντηση θα υπάρχει παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Οι συμμετέχοντες δεν μπορούν να φέρουν γεννήτριες ηλεκτρικού ρεύματος, ούτε μόνιμους προβολείς ρεύματος.

1.8 Ύπνος

Προτείνεται κατά την διάρκεια της νύκτας να κοιμηθείτε αρκετό χρόνο. Όταν κοιμάστε καλό είναι να μην αφαιρείτε την προστασία των ματιών σας.

1.9 Κατασκευές

Επιτρέπεται η κατασκευή οχυρώσεων, η τοποθέτηση διχτυών παραλλαγής και η χρήση μέσων ανίχνευσης κίνησης. Απαγορεύεται να σκάψετε το έδαφος και να καταστρέψετε οποιαδήποτε βλάστηση (κόψιμο δέντρων, θάμνων κτλ.). Κατά την αποχώρηση σας θα αφήσετε το πεδίο όπως το βρήκατε αρχικά.

1.10 Κοινή λογική, καλή συμπεριφορά, σωστή νοοτροπία airsoft και WarZone Behaviour Control System

Το airsoft δεν είναι πρωτάθλημα. Δεν έχει χαμένους και νικητές. Το πραγματικό πνεύμα του παιχνιδιού είναι η ομαδική συνεργασία και η ανάπτυξη της φιλίας. Ωστόσο, κάποιες φορές παρατηρούνται κρούσματα παικτών που φέρονται ανέντιμα και προσπαθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να κλέψουν. Παρακαλούμε όλους τους παίκτες να αποφύγουν τις συζητήσεις και την αναμετάδοση φημών, αυτό τις πιο πολλές φορές είναι χειρότερο και χαλάει το όλο κλίμα. Εάν είναι κάτι που θέλετε να αναφέρετε, βρείτε ένα συντελεστή της διοργάνωσης και μιλήστε του.

Σε πολλές διοργανώσεις ξεκινά μουρμούρα και αρνητικά σχόλια για παίκτες ή ακόμα και για τις παρατάξεις που συμμετέχουν. Οι διοργανωτές δεν μπορούν να βλέπουν τον καθένα τι κάνει, αλλά και δεν πρόκειται να κάνουν τους διαιτητές κανενός και ούτε θέλουν να επηρεάσουν τη ροή του παιχνιδιού. Ωστόσο, δεν θα αφήσουν χωρίς διερεύνηση συγκεκριμένες συμπεριφορές ή συμβάντα. Εντός του παιχνιδιού θα βρίσκονται παίκτες (σύνδεσμοι διοργάνωσης) με εντολές να παρατηρούν και να διασφαλίσουν την ομαλή συνέχεια της συνάντησης. Εάν χρειαστεί και θα επαναφέρουν στην τάξη ή και θα ζητήσουν την παύση κάποιου παίκτη που παρουσιάζει ανάρμοστη συμπεριφορά. Το βρίσκουμε προτιμότερο, να μην επικεντρώνεστε σε αρνητικές καταστάσεις ή συμπεριφορές και να ασχολείστε περισσότερο με το πώς θα περάσετε καλά έχοντας κέφι και όρεξη.

Θυμηθείτε ότι εκπροσωπείτε πέρα από τον εαυτό σας και την ομάδα σας. Αυτό είναι μεγάλη ευθύνη και έχει θετική ή αρνητική επίδραση στο πως σας βλέπει συνολικά η κοινότητα του aisoft.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

Το να μεταφέρεις αρνητικές φήμες,

Το να φωνάζεις και να μαλώνεις με άλλους παίκτες,

Το να βρίζεις άλλους παίκτες, φίλους ή αντίπαλου,

Το να απαιτείς kill!!!!!,

πολλές φορές είναι χειρότερο από το να είσαι ανέντιμος παίκτης και μπορεί να οδηγήσει στην αποβολή σου από το παιχνίδι.

Απαγορεύεται να προσβάλλετε άλλους συμμετέχοντες όσο δίκιο και εάν νομίζετε ότι έχετε. Χρησιμοποιήστε κοινή λογική και αποφύγετε καυγάδες και αψιμαχίες. Επευφημήστε την όμορφη ενέργεια του αντίπαλου σας και αποφύγετε τα αρνητικά σχόλια.

Συζητήστε ελεύθερα ότι σας απασχολεί με τους διοργανωτές!

 

WarZone Behaviour Control System. Εσείς είστε οι κριτές!!!

Η ομάδα της R.A. Action δεν πιστεύει στην ύπαρξη κριτών σε ένα παιχνίδι airsoft. Θεωρεί ότι όλοι οι παίκτες είναι υπεύθυνοι για το επίπεδο του παιχνιδιού και γενικά της διοργάνωσης.

Όλοι οι παίκτες, καθ’ όλη την διάρκεια του event, ελέγχουν και ελέγχονται.

Κάθε συμμετέχων έχει το δικαίωμα να σημειώσει τοv αριθμό του περιβραχιόνιου κάποιου παίκτη (με διακριτικό και όμορφο τρόπο) που θεωρεί ότι υπέπεσε σε κάποιο σφάλμα ή ενήργησε ενάντια στους κανονισμούς. Δηλώστε το σε κάποιον διαχειριστή ή περιμένετε μετά το event όπου θα σας αποσταλεί ερωτηματολόγιο για τη δημιουργία feedback. Εκεί μπορείτε να δηλώσετε παίκτες με ανάρμοστη συμπεριφορά. Η ομάδα της R.A. Action θα συγκεντρώσει όλα τα στατιστικά στοιχεία και θα κινηθεί αναλόγως για την απομάκρυνση αυτών των παικτών από τα event της. Βοηθήστε και εσείς να γίνει το παιχνίδι μας καλύτερο!!! Η ομάδα της R.A. Action έχει υιοθετήσει αυστηρή πολιτική απέναντι σε παίκτες που δεν έχουν τη σωστή νοοτροπία airsoft και αυτό γιατί το WarZone έχει δημιουργηθεί από και για τα μέλη της R.A. Action που αναζητούν το ποιοτικό airsoft. Δεν θα ανεχθεί καμία αρνητική συμπεριφορά, καθώς δεν την ενδιαφέρει ούτε το μέγεθος του event, ούτε το πλήθος των συμμετεχόντων στο WarZone. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το επίπεδο συμπεριφοράς των παικτών και κατ’ επέκταση η ποιότητα του παιχνιδιού μας!

1.11 Αποβολή από το παιχνίδι

Στην περίπτωση μη τήρησης κάποιου κανονισμού οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης έχουν το δικαίωμα να σας αποβάλουν δίχως να σας επιστραφεί το κόστος συμμετοχής. Ο θεσμός της συνάντησης θα προστατευτεί με κάθε τρόπο. Εάν κάποιος φερθεί επιπόλαια και με ασέβεια προς συμπαίκτες ή/και διοργανωτές θα αποβληθεί, ανεξάρτητα πόσο κόπο ή χρήματα έχει δαπανήσει για να παρευρεθεί.

1.12 Απορρίμματα

Παρακαλώ μην ρυπαίνετε! Το πεδίο μας δίνεται να το χρησιμοποιούμε έπειτα από πολύ προσπάθεια και θα πρέπει να διαφυλάξουμε όλοι ότι μένει καθαρό και περιποιημένο!! Μια μικρή σακούλα ο καθένας για τα απορρίμματα του! Ο καθένας καλό θα ήταν να παίρνει τη σακούλα του μαζί του ή να την αποθέτει κλειστή/ δεμένη σε χώρους με ειδική σήμανση  μετά την ολοκλήρωση του παιχνιδιού.

1.13 Υλικά διοργάνωσης

Παρακαλώ μη μεταφέρετε ή καταστρέφετε υλικά της διοργάνωσης (ταμπέλες, κατασκευές κτλ.), εκτός και εάν έχετε δεχτεί συγκεκριμένες εντολές για την αποστολή σας.

1.14 Άναμμα φωτιάς – Νερό – Logistics

Απαγορεύεται αυστηρά να ανάψετε φωτιά.

Εντός του πεδίου θα υπάρχει βυτίο με καθαρό νερό για τον εφοδιασμό σας.

Θα υπάρχει και παροχή ρεύματος για φόρτιση κινητών και μπαταριών στις βάσεις των δύο μεγάλων παρατάξεων.

Διατίθενται χημικά W.C. στις βάσεις των παρατάξεων και υπαίθρια ντους.

Διατίθενται υπαίθρια μαγειρεία με ζεστό φαγητό, αναψυκτικά, νερά κτλ. στις βάσεις των παρατάξεων.

1.15 Βιοδιασπώμενα bbs

Η συνάντηση διεξάγεται αποκλειστικά με βιοδιασπώμενα bbs. Αναμένεται όλοι οι παίκτες να τηρήσουν υπεύθυνη στάση (MAXBIOVAL δεν επιτρέπονται λόγω σκληρού κελύφους). Παίκτες που έχουν τον ρόλο του ελεύθερου σκοπευτή να απευθυνθούν στη διοργάνωση για περισσότερες λεπτομέρειες.

1.16 Εμφάνιση συμμετεχόντων

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να χρησιμοποιούν κατάλληλο ρουχισμό και εξοπλισμό, σύμφωνο με τον ρόλο και την παράταξη που έχουν επιλέξει ή έχουν ενταχθεί. Παρακαλούμε μην εμφανιστείτε με μη στρατιωτικού τύπου εξοπλισμό (π.χ. κόκκινο σακίδιο πλάτης) δεν θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε, διότι αλλοιώνετε τον ρεαλισμό και το επίπεδο προσομοίωσης που θέλουμε να επιτύχουμε.

This post is also available in: Αγγλικα