Loading...
Σενάριο 2018-01-19T11:01:20+00:00

The War ZONE campaign

Έτος 2030.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΗΣ, κάπου στην Μεσόγειο.

map-2

έκταση 198.500 τετρ. χλμ., πληθυσμός 15.587.443 κάτοικοι

Η άλλοτε πλούσια και αυτάρκης χώρα της Ατλάντης, εδώ και πέντε χρόνια, έχει βυθιστεί σε μια καταστροφική και άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση. Ξεκίνησε το έτος 2020, με την πτώση της παραγωγής πολύτιμων λίθων των ορυχείων της. Έπειτα από πολλές ανεπιτυχείς προσπάθειες, των πολιτικών δυνάμεων της χωράς, για την επίτευξη κάποιου είδους σταθερότητας, η αναδόμηση ενός κράτους ανάπτυξης και ευημερίας απέτυχε και επικράτησε το χειρότερο σενάριο.

Το έτος 2025, η μυστική οργάνωση ΟCTAPUS, υπό τη διοίκηση του Στρατηγού Κόρα, είχε καταφέρει να διεισδύσει σε θέσεις κλειδιά του κυβερνητικού Στρατού, πήρε την εξουσία με την βία και όρισε μια εθνική κυβέρνηση ‘’μαριονέτα’’ δικής της αποδοχής.

Η ενέργεια αυτή έχει προκαλέσει ένοπλη εμφύλια διαμάχη. Διάφορες οργανώσεις που σχηματίστηκαν από πρώην μέλη του κυβερνητικού στρατού εναντιώθηκαν σθεναρά στο νέο καθεστώς και έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση. Τα τελευταία πέντε χρόνια ο λαός έχει υποστεί τις τεράστιες συνέπειες και αδυνατεί να επιβιώσει με τεράστιες ελλείψεις σε όλες τις κρατικές υποδομές και χωρίς δυνατότητα κάλυψης βασικών καθημερινών αναγκών .

Demonstrators clash with riot police in front of the Greek parliament in Athens on March 5, 2010. Greece has frozen pensions and raised a string of taxes to cut spending by 4.8 billion euros in a frantic bid to persuade its EU partners and the markets that it can dodge bankruptcy.. AFP PHOTO / LOUISA GOULIAMAKI (Photo credit should read LOUISA GOULIAMAKI/ AFP/ Getty Images)

Μόνο πρόσφατα και έπειτα από την πίεση πολλών ανθρωπιστικών οργανώσεων, η διεθνής κοινότητα έδειξε ενδιαφέρον για την επίλυση της εμφύλιας διαμάχης. Πρόσφατα ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, ωστόσο ακόμα και η συμφωνία μιας εκεχειρίας για παύση πυρός είναι δύσκολο να επιτευχθεί.

Για την ομαλοποίηση της κατάστασης και την προσπάθεια επίτευξης εκεχειρίας αποφασίστηκε η αποστολή διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων οι οποίες ανέλαβαν την προστασία των αμάχων, την επιβολή της ειρήνης και τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στο άμεσο μέλλον.

Πολιτικοί παρατηρητές δηλώνουν:fn

«Η ένταση αυξάνεται καθώς οι ειρηνευτικές δυνάμεις που πρεσβεύουν την ειρήνη στη ‘’Δημοκρατία’’ της Ατλάντης, προσπαθούν κυρίως να επιτύχουν την πλεονεκτικότερη διείσδυσή τους στους μηχανισμούς μελλοντικής διοίκησης της του κατά τα αλλά σήμερα υπό διάλυση κράτους. Μια λαθεμένη επιλογή, αφού αδιαφορώντας για τη δικαιοσύνη και την τιμωρία των εγκληματιών του εμφυλίου, απομακρύνεται ο στόχος της εκεχειρίας και πυροδοτούνται περισσότερες εντάσεις»!

War Zone 6  «Final assault»

Δύο χρόνια παρουσίας των ειρηνευτικών δυνάμεων στη Δημοκρατία της Ατλάντης (Republic of Atlantis) έχουν συμπληρωθεί και ακόμα δεν έχει υπάρξει κάποια ουσιαστική εξέλιξη στις συνομιλίες μεταξύ του Στρατού των Octapus και του Στρατού των Αντιφρονούντων, GRC (Guard Regiment Command). Οι μάχες δεν έχουν σταματήσει και ο Ο.Η.Ε. απλά παρατηρεί τις συγκρούσεις χωρίς να μπορεί να κάνει και πολλά για την επίτευξη της εκεχειρίας.

Οι δυνάμεις των GRC υπό την διοίκηση του Συνταγματάρχη Λάσκο έχουν υποστεί ισχυρό πλήγμα και έχουν υποχωρήσει σχεδόν σε όλα τα μέτωπα. Κατά την υποχώρηση κάποιες μονάδες έχουν περικυκλωθεί από τον Κυβερνητικό στρατό. Στέλνουν απεγνωσμένα μηνύματα ζητώντας βοήθεια αλλά από ότι φαίνεται η όποια στήριξη θα αργήσει να έρθει.

Η στρατιά των Octapus υπό τη διοίκηση του Στρατηγού Κόρα έφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα στο πεδίο της μάχης και πλέον ο ίδιος αντιλαμβανόμενος τη θέση του  θα επιχειρήσει, αυξάνοντας την πίεση, για την τελική επίθεση και πλήρη εκκαθάριση των αντιφρονούντων GRC από όλα τα χωριά γύρω από την περιοχή του Αρκαδίου. Η περιοχή είναι στρατηγικής σημασίας, διότι εξασφαλίζει τον έλεγχο των ορυχείων εξόρυξης πολύτιμων λίθων της χώρας – βασική πηγή εισοδήματος των GRC για την αγορά όπλων και εφοδίων. Στόχος είναι η πλήρης εκκαθάριση των αντίπαλων δυνάμεων από την ευρύτερη περιοχή και ο πλήρης έλεγχος των γύρω χωριών.

reporterΣτην περιοχή  μυστικά έχουν αναπτυχθεί ειδικές μονάδες Ranger των ενόπλων δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Στόχος τους είναι να εκμεταλλευτούν την ολιγωρία της διεθνούς κοινότητας και να συνεργαστούν με αυτούς που θα κερδίσουν το πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης. Έτσι θα καταφέρουν και οι Η.Π.Α., σαν αρωγός δύναμη πλέον, να βρεθούν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Επιβεβαιώθηκε η παρουσία ρώσικων δυνάμεων στην περιοχή. Αυτόπτες μάρτυρες  αναφέρουν ότι η μονάδα των 25th SPETSNAZ REGIMENT του δυτικού μετώπου επιχειρεί στην ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για μια άριστα εκπαιδευμένη μονάδα σε αποστολές καταστροφών, απαγωγών και ανορθόδοξου πολέμου.

Το Ανώτατο Συμβούλιο του Ο.Η.Ε. δεν φαίνεται να θέλει να επιτρέψει την εμπλοκή ούτε των Η.Π.Α, ούτε της Ρωσίας και θα τηρήσει τις διεθνείς συμφωνίες κατά γράμμα!! Όπως συμβαίνει φυσικά κάθε χρόνο στο WarZone!!!!!

This post is also available in: Αγγλικα